Nyitvatartási idő: H-P 08:00 - 16:00 |
Ajánlatkérés

Csatorna

A legjobb árakért kérjen ajánlatot!
Ajánlatkérés
Ajánlatkérés
Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!
Ajánlatkérés
Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Csatorna

Az ereszcsatornához hasonló megoldásokkal már az ókorban is lehetett találkozni, de a napjainkban is használatos típus első megjelenésére vonatkozó információink nincsenek. A modern ereszcsatorna fejlesztésének kezdetei az ipari forradalom idejére tehetőek, amikor is a városokba özönlő emberek miatt szükség volt a vízelvezetés hatékonyabb módjainak megalkotására.

Az ereszcsatorna kiválasztása során érdemes figyelni a lehetséges kapacitásra, azaz, hogy milyen mennyiségű esővizet kell elvezetnie, de természetesen a minőség és az ár is lényeges tényezők, emellett a megfelelő ereszcsatorna típusa függ a tetőszerkezettől és a kívánt megjelenéstől is; mivel a választék igen széles, nem egyszerű megtalálni azt a típust, amely minden tekintetben képes megfelelni a vásárlók elvárásainak.

Az ereszcsatorna felszerelésekor több dologra is figyelni kell, hogy a rendszer megfelelően működjön és hosszú ideig tartós legyen. A munka megkezdése előtt előtt fontos ellenőrizni a tetőszerkezet állapotát, hogy az biztosan elviselje a plusz súlyt – új tető esetében ez természetesen elhagyható lépés. A helyes illesztés azonban minden tető esetében fontos, hiszen a rendszer csak így működhet rendeltetésszerűen, tehát a csatornák illesztéseinek és a csatlakozásoknak szivárgásmentesnek kell lenniük. Lényeges még a kiválasztott típus minősége is, ami az anyagra és a bevonatra egyaránt vonatkozik, azaz a terméknek ellen kell állnia a korróziónak és a környezeti hatásoknak, hiszen csak így lehetünk biztosak a tartósságában.

Az ereszcsatornákat rendszeresen szükséges tisztítani és karbantartani; ez alapvető a rendszer megfelelő működéséhez és hosszú élettartamához. A karbantartással elkerülhető az eltömődés és a szivárgás, és ehhez a legelső – egyben legfontosabb – lépés a rendszeres tisztítás, melynek során el kell távolítani a szennyeződéseket és a növényi maradványokat, amelyek akadályozhatják az esővíz elvezetését. Lényeges továbbá a rendszeres ellenőrzés is: meg kell győződni róla, hogy a rendszer sérülésmentes, és, ha nem, akkor minél hamarabb ki kell azt javítani, illetve fontos a csatlakozások szivárgásmentességének biztosítása is, hogy elkerülhetőek legyenek az esővíz által okozott károk. Érdemes továbbá tudni, hogy környezeti hatások – mint például a korrózió, az UV sugárzás, az időjárás – befolyásolhatják az ereszcsatorna állapotát.

Az ereszcsatorna karbantartása házilag is elvégezhető, hiszen viszonylag egyszerű feladatról van szó, ám a magasban kell dolgozni, ez pedig akár balesetveszélyes is lehet. Ha hibát észlelünk, érdemesebb szakember segítségét kérni, aki nem csak a javítást, de a karbantartást is el tudja végezni. Ugyanígy az ereszcsatorna telepítését is érdemesebb szakemberre bízni.

A Krop ereszcsatorna-rendszer vagy a Granite Rain ereszcsatorna-rendszer a csapadékvíz elvezetésére szolgál ugyanúgy, mint más rendszerek, azonban az akár 40 év garancia a biztosíték arra, hogy a Krop vagy Granite Rain csatorna tartós, időtálló és megbízható megoldást nyújt. A négy védőrétegnek köszönhetően a Krop és Granite Rain termékei ellenállnak a korróziónak és a mechanikai sérüléseknek is, mivel a rétegek fokozott rugalmasságot biztosítanak, ami növeli az időjárás-állóságot, az acél alapanyag pedig ellenáll még a magas hőmérsékletnek is. A telepítése egyszerű, minden tetőtípushoz illeszkedik, és több, a RAL skálának megfelelő színben rendelhető minden egyes eleme az ereszcsatornától és az összekötő elemektől kezdve, a külső és belső szegleteken át, egészen a bekötő aknákig.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és kérdése lenne a Krop ereszcsatorna-rendszerrel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!