Nyitvatartási idő: H-P 08:00 - 16:00 |
Ajánlatkérés

Hőszigetelt Szendvicspanel

A legjobb árakért kérjen ajánlatot!
Ajánlatkérés

Hőszigetelt panelek

A szendvicspanel az építkezések egyik legnagyobb problémájára nyújt megoldást: a segítségével az épületek sokkal gyorsabban készülhetnek el. A határidő túllépése mind a megrendelő, mind az építési vállalkozó számára gond, azonban a szendvicspanelek nem csak, hogy elkerülhetővé teszik ezt, hanem még a rövidebb határidő megadását is lehetővé teszik. A szendvicspanel gyártása akár 2-4 hetes átfutási idővel is megoldható, amennyiben nem fix méretű készleten elérhető szendvicspanelt keres.

Az épületeknek azonban meg kell felelniük az energiahatékonysági elvárásoknak is, emellett természetesen esztétikusnak és funkcionálisnak is kell lenniük. Ezeket az elvárásokat a szendvicspanelek segítségével könnyedén lehet teljesíteni, ráadásul az épületek rövid határidővel készülhetnek el, emellett pedig tartósak, könnyen átalakíthatóak és bővíthetőek, és nem csak a hő-, de a hangszigetelésük is kiváló.

A kivitelezés gyorsaságára jellemző, hogy amint az acélváz elkészült, már kezdődhet is a szendvicspanelek felszerelése, és az épület méretétől függően akár egyetlen nap alatt is elkészíthető a teljes burkolat. Persze ekkor még be kell fejezni az építkezést a nyílászárók beszerelésével, illetve a belső munkákkal, mint például a villanyszerelés, vagy a válaszfalak megépítése – természetesen szendvicspanelekből –, ám maga az épület tulajdonképpen elkészült.

A szendvicspanel gyakorlatilag egy térelhatároló falszerkezeti elem, amiből acél és vasbeton vázszerkezetű épületek falai és tetői valósíthatóak meg. Két fő részből áll: a strukturált acéllemezekből – vagyis az úgynevezett fegyverzetből –, illetve a lemezek között elhelyezkedő szigetelőanyagból. Ez utóbbi többféle is lehet: magasabb tűzvédelmi követelmények esetében kőzetgyapottal, a kiváló hőszigetelés érdekében pedig PIR-, vagy PUR-habbal töltik fel őket. Az acéllemezek vastagságukban és kialakításukban is eltérőek lehetnek, azok külső bevonata pedig szintén sokféle lehet.

A fent említett bevonatok több rétegben helyezkednek el az acéllemez külső és belső felületén: a horganyzás a lemez mindkét oldalát fedi, és esetenként ennyi elég, ám a külső oldalon kiegészíthető további bevonatrétegekkel is; ezek többnyire poliuretán festékrétegekből és védőlakkból állnak. A bevonatok rétegeinek száma, illetve azok anyaga a gyártótól – illetve a megrendelő elvárásaitól – függ, és egyrészt esztétikusabbá teszik a szendvicspanelt, másrészt védelmet is nyújtanak neki az időjárás viszontagságai, az UV-sugárzás és a mechanikai hatások ellen.

A szendvicspaneleket falazat építéséhez fejlesztették ki, de napjainkban már a tető-szendvicspanelek is elérhetőek, amelyek segítségével födémet, illetve a konkrét tetőt is meg lehet építeni, és szinte minden tetőtípushoz alkalmazhatóak, vagyis a lapostetőknél épp úgy, mint a magas tetők esetében, sőt, akár az alacsony dőlésszögű tetők esetében is megállják a helyüket. Érdemes tudni, hogy – könnyűszerkezetes épületekről lévén szó – az épület acélváza megfelelő alátámasztást biztosít a tető-szendvicspaneleknek, tehát nincs szükség megerősített tetőszerkezetre, ami csökkenti a költségeket.

A szendvicspanelek szinte bármilyen épülettípus megvalósításához felhasználhatóak, így ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági épületekhez, azaz raktárakhoz, kereskedelmi és irodaépületekhez, fészerekhez, garázsokhoz, sportcsarnokokhoz, szupermarketekhez és azok kiszolgáló épületeihez, de akár nyaralók és könnyűszerkezetes családi házak építésénél is felhasználhatóak, sőt, ideiglenes kórházi egységek is megvalósíthatóak szendvicspanelekkel.

A szendvicspanel előnye tehát a rövid kivitelezési idő, a kiváló hő- és hangszigetelési képesség, aminek köszönhetően nincs szükség további szigetelőanyagokra – és így nem keletkezik hőhíd, ami rontaná az épület energetikai jellemzőit –, továbbá a gazdaságosság, a hosszú élettartam, és emellett még a legszigorúbb tűzvédelmi előírásoknak, illetve a legmagasabb esztétikai elvárásoknak is megfelel.

A szendvicspanelek akár egyedi méretekben, illetve többféle vastagságban is megrendelhetőek, és készletről is beszerezhetőek az ipari és a magánberuházások számára egyaránt. A szendvicspanelek emellett kiváló ár-érték aránnyal bírnak, azonban a vételárat a panel típusa, vastagsága, színe, a bevonat típusa, valamint a szigetelés anyaga is meghatározza. Fontos még, hogy a szendvicspanel telepítése szakértelmet és precizitást igényel, másrészt az emeléséhez darura van szükség, ám még ezek költségével számolva is kifejezetten kedvező ezzel a módszerrel építkezni.

Kínálatunkban több szendvicspanel-típus is megtalálható, így beszerezhetőek tőlünk, az IsoAc3 3 bordás tetőpanelek, az IsoAc5 5 bordás tetőpanelek, az IsoPerA falpanelek rejtett rögzítéssel, az IsoPerN falpanelek látszó rögzítéssel, az IsoFrig hűtőházi szendvicspanelek, valamint a PVC higiéniai szendvicspanelek is.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a szendvicspanelek iránt, és kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha megrendelést szeretne leadni, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!