Nyitvatartási idő: H-P 08:00 - 16:00 |
Ajánlatkérés

Trapézlemez

A legjobb árakért kérjen ajánlatot!
Ajánlatkérés

Trapézlemezek

A trapézlemez elsődlegesen a tetőfedés megkönnyítését és korszerűsítését teszi lehetővé, amihez kifejezetten kedvező ár társul, ha a többi tetőfedési módhoz hasonlítjuk. Számtalan kedvező tulajdonsága okán méltán lett népszerű, hiszen nem csak a tető burkolására alkalmas, de más felhasználási területeken is megállja a helyét az ipari és lakossági építkezéseken.

A trapézlemez előnyei közül a kedvező ár a legszembetűnőbb; négyzetméterre vetítve töredéke a cserépfedés költségének, és ez tovább csökkenthető, amennyiben a tetőszerkezetet kifejezetten trapézlemezes fedéshez alakítják ki, illetve mivel a felrakása lényegesen gyorsabb, mint a cserépé, vagy más tetőfedő anyagé, a munkadíj is alacsonyabb lehet, különösen, hogy egyes esetekben még szakember sem szükséges a beépítéséhez, csupán a használati utasításokat kell követni. A költségek csökkenését a trapézlemez alacsony súlya is elősegíti – erre vonatkozik a tetőszerkezettel kapcsolatos, fenti megjegyzés –, ami nem csak a munkát, de a szállítást is egyszerűbbé teszi.

A trapézlemez napjainkban már számtalan, különféle változatban beszerezhető; a különbséget a bordák magassága, a trapézlemez anyagvastagsága, kialakítása, illetve a bevonatok adják. A merev bordázat magassága meghatározhatja, hogy milyen felhasználási területen érdemesebb az adott trapézlemezt használni, illetve azt is, hogy egy adott típus csak falburkolatként, vagy a tetőn is, illetve akár szerkezeti elemként is képes-e jól teljesíteni, de a bordamagasság a trapézlemez karakterisztikáját is meghatározza.

Ami a bevonatokat illeti, szintén széles a választék a horganyzott, illetve alucink-bevonattal ellátott trapézlemezektől kezdve, egészen a színes, poliészter bevonattal ellátott fényes, matt és prémium típusokig, melyek számos, a RAL-skála szerinti árnyalatban beszerezhetőek. Fontos, hogy ez utóbbi változatokat mindkét oldalukon tűzihorganyzással és passziválással kezelik, továbbá egy minimum 7 mikrométer vastagságú védőlakk-réteget is kapnak. A trapézlemez mindkét oldala megkaphatja a színes, minimum 25 mikrométer vastagságú poliészter bevonatot a felhasználás módjának megfelelően, de tetőfedő elemként, illetve falburkolatként erre semmi szükség, tehát többnyire a színezés csak az egyik oldalon található meg; ezzel csökken az előállítási költség, így pedig a vételár is.

A trapézlemez tartós, az élettartama azonban több tényezőtől is függ: egyrészt az alapanyag minősége, másrészt a bevonat típusa és annak vastagsága, harmadrészt a beépítés szakszerűsége határozza meg azt, hogy hány évet, illetve évtizedet bír ki az adott burkolat. Ha a beépítés a használati utasításnak megfelelően történik, akkor a trapézlemez akár 50-60 éven át is képes ellátni a feladatát, amit a gyártói garancia is alátámaszt!

A trapézlemez felhasználásával rövidebb a burkolás elkészítésének időtartama is, hiszen egyszerre nagy területet is képesek lefedni, amit megkönnyít, hogy akár egyedi méretekben is megrendelhetőek, alacsony súlyúak, könnyen megmunkálhatóak, és a szállításuk is költséghatékony. Érdemes tudni, hogy ugyan a trapézlemez hőszigetelésre nem alkalmas, hiszen elsődleges feladata a vízszigetelés, ám ellátható hatékony hőszigetelő rétegekkel is, így akár téli-nyári használatra is alkalmas lehet. A trapézlemezeket antikondenzációs filcréteggel kell ellátni, ami egyrészt hozzájárulhat a szigeteléshez, másrészt a páralecsapódásból származó kondenzvíz lecsepegése ellen nyújt védelmet.

A trapézlemez felhasználható kerítéselemként, különféle épületek – például garázsok, műhelyek, raktárak, istállók, terménytárolók, csarnokok, stb. – oldalfalainak burkolataként és szerkezeti elemeként, álmennyezetként, és a sort még sokáig lehetne folytatni.

Érdemes továbbá tudni, hogy a trapézlemez kifejezetten környezetbarát tetőfedési és burkolási megoldásnak számít, ami leginkább a hosszú élettartamának köszönhető, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az újrahasznosítása is könnyedén megoldható.

Kínálatunkban többféle felhasználási területre is találhat trapézlemezeket: lakossági felhasználóinknak a T8 trapézlemezt, a T10 trapézlemez, a T14 trapézlemezt, a T18 trapézlemezt, a T18 Plus trapézlemezt és a T20 trapézlemezt, míg ipari felhasználásra a T35 trapézlemezt, a T35 Plus trapézlemezt, a T50 trapézlemezt, a T55 trapézlemezt, a T60 trapézlemezt, a T85 trapézlemezt és a T153 trapézlemezt javasoljuk, de természetesen mindenkit kiszolgálunk bármelyik trapézlemez-típussal!

Cégünk kínálatában többek között a trapézlemezek is megtalálhatóak, melyeket többféle magasságú és formájú bordakialakítással, a bevonatok tekintetében pedig horganyzott, alucink és festett változatban kínálunk. Vásároljon Ön is széles választékunkból!