Nyitvatartási idő: H-P 08:00 - 16:00 |
Ajánlatkérés

Moduláris Cserepeslemez

A legjobb árakért kérjen ajánlatot!
Ajánlatkérés
Ajánlatkérés
Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!
Ajánlatkérés
Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Moduláris Cserepeslemez

A cserepeslemezeket méretre gyártják, hogy a tetőfedés egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lehessen, épp ezért a legtöbbször nagy méretű táblákban kerül leszállításra az építkezések helyszínére. Létezik azonban egy másik típus – az úgynevezett moduláris cserepeslemez –, ami viszonylag kis méretű darabokban készül, ez pedig számos előnyt tartogat.

A moduláris cserepeslemezek lényege, hogy míg a nagy méretű táblákat egyben lehet felhelyezni a tetőre, addig ezeket szinte ugyanúgy, mint a hagyományos cserepet, csupán az ilyenkor szokásos rögzítésekkel. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez miért is lenne előnyösebb? A válasz egyszerű, de csak akkor, ha a tetőszerkezet formáját is figyelembe vesszük!

Egy szimpla sátortető esetében tökéletes megoldás a nagy táblákban gyártott cserepeslemez, hiszen mindössze két síkot kell befedni, és csak az ablakoknak, kéményeknek és szellőzőknek szükséges néhány lyukat vágni, így viszonylag kevés hulladék keletkezik, a tető fedése pedig gazdaságos lesz.

Egész más ugyanakkor a helyzet egy olyan tetőnél, amelyen ablakfülkék sorakoznak, nem is beszélve azokról a tetőkről, amelyeken több kiálló részlet, hajlítás és szög található. Az ilyen formák esetében a nagy táblákat aránytalanul nagy munkával lehetne csak formára szabni, ráadásul rengeteg hulladék maradna utána. A moduláris cserepeslemezekkel azonban a vágás sokkal egyszerűbb, hiszen jóval kisebb méretű lemezekkel kell dolgozni, így pedig a hulladék is kevesebb lesz, ami gazdaságosabbá teszi a tetőfedést.

A moduláris cserepeslemezek számos, a RAL skála árnyalatainak megfelelő színben rendelhetőek a terrakottától a barnán át, egészen az antracitszürkéig, de azok számára, akik jobban kedvelik az egyedi megjelenést, elérhetőek más színekben is, mint például a fehér, a zöld, vagy épp a kék. A moduláris cserepeslemezek leginkább családi házak esetében nyújthatnak tökéletes megoldást a tetőfedés problémájára, de természetesen kereskedelmi, ipari és mezőgazdasági épületek fedése is megoldható velük, bár az épületek nagysága miatt nem feltétlenül ez a legjobb megoldás.

A moduláris cserepeslemez legfontosabb előnye a hagyományos cserepekkel szemben a költség, ami jóval alacsonyabb, ez pedig több okra vezethető vissza. Az áruk azonos négyzetméterre vetítve már önmagában is jóval alacsonyabb, mint a cserépé, de ez csak a régi tetőszerkezet megtartásának esetében az egyedüli költségcsökkentő tényező.

Új építésű házaknál viszont már a tetőszerkezeten is sokat lehet spórolni, mivel a moduláris cserepeslemez súlya is kisebb, mint a cserépé, tehát a tetőszerkezetnek sem kell olyan erősnek lennie, hogy elbírja a több tonnás súlyt – emiatt a moduláris cserepeslemez kézenfekvő választás a könnyűszerkezetes házak fedésére, hiszen azok falai és tetőszerkezete sokkal kevésbé erős, mint egy téglaházé –, ráadásul a szállítása is költséghatékonyabb és egyszerűbb.

Ezeken túl még a munkadíj is kedvezőbb lehet, mivel a moduláris cserepeslemezek felszerelése a kis súly miatt könnyebb és gyorsabb, így pedig a munka időtartama is rövidebb lehet. Érdemes továbbá tudni, hogy a moduláris cserepeslemez akár a meglévő tetőfedő anyagra is felszerelhető, ami további költségcsökkenést eredményez.

További előny, hogy a moduláris cserepeslemez legalább annyira tartós, mint a hagyományos cserép; ez a kiváló minőségű alapanyagnak és a korszerű bevonatrendszernek köszönhető. A 0,4-0,5 mm vastagságú acéllemez elegendő merevséget ad a fizikai hatásokkal szemben, amit horganyzással tesznek korrózióállóvá, és erre végül egy poliészter-alapú bevonat kerül, ez pedig az időjárás hatásai ellen védi a lemezt.

A végső érv a moduláris cserepeslemez mellett az "öntisztulási képessége"; a bevonatrendszernek köszönhetően a lemez felületét még az eső is képes tisztára mosni, ettől pedig az épület mindig szinte újnak tűnik, ami az épület értékét is növeli. Fontos azonban megemlíteni az egyetlen hátrányt is, ami azonban könnyedén kiküszöbölhető az antikondenzációs filcréteg, illetve a tető hőszigetelése által: a kopogást.

A régebbi típusú lemezfedéseknél komoly gondot jelentett az esőzések alatt tapasztalható, meglehetősen hangos zaj, amit a csapadék tetőre hullása okozott. A napjainkban kapható lemezfedések – így a moduláris cserepeslemezek – esetében azonban ez a probléma már nem áll fenn, ami egyrészt a fentebb említett antikondenzációs filcrétegnek, másrészt a modern bevonatrendszernek, harmadrészt a 15-25 cm-es vastagságban, a mennyezet és a lemez közé beépített hőszigetelésnek köszönhető, amelyek együttesen 90%-kal csökkentik az eső zaját.

A moduláris cserepeslemezek beszerezhetőek kínálatunkból; vásárlóink választhatnak a Blachostone acélzsindely, a Janosik acélzsindely, az IZI moduláris cserepeslemez, a ZET moduláris cserepeslemez és a Panorama moduláris cserepeslemez közül.

Ha moduláris cserepeslemezt szeretne vásárolni, illetve, ha kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!