Nyitvatartási idő: H-P 08:00 - 16:00 |
Ajánlatkérés

Cserepeslemez

A legjobb árakért kérjen ajánlatot!
Ajánlatkérés

Cserepeslemez

A cserepeslemez ránézésre megkülönböztethetetlen a hagyományos cserepektől, csupán az lehet feltűnő, hogy mindig újnak látszik; ennek oka, hogy míg a cserepek egy idő után elszíneződnek, illetve a szennyeződések is megtapadnak a felületükön, addig a cserepeslemezeket az eső is képes tisztára mosni, ami a bevonatnak köszönhető. A tisztaság, illetve az újnak tűnő tető az épület értékére is hatással van, ez pedig egy újabb érv a cserepeslemez felhasználása mellett!

A cserepeslemezek a RAL skála szerinti, számos árnyalatban megrendelhetőek a hagyományos cserepet imitáló terrakottától a barnán át, egészen az antracitszürkéig, de a különlegesebb megjelenést kedvelők választhatnak a kék, a zöld, vagy épp a fehér közül is. A színek és a formák változatossága miatt leginkább a lakossági felhasználók körében népszerű, de természetesen a kereskedelmi, ipari, vagy épp a mezőgazdasági épületeken is mutatós és tartós megoldást biztosít.

A cserepeslemez felhasználható a családi- és társasházak, garázsok, melléképületek, előtetők, pavilonok és más, lakossági felhasználású épületek fedésére, ám a templomok, illetve más, műemlék jellegű épületek esetében sem elképzelhetetlen a cserepeslemezzel fedett tető, és persze a mezőgazdasági épületek, a gépszínek, a magtárak, vagy az ipari csarnokok és raktárak fedésére is alkalmas.

Az utóbbi években sokszorosukra nőtt ingatlan- és építőanyag-árak miatt az új építésű házak iránti érdeklődés valamelyest csökkent; sokkal többen választják inkább egy használt ingatlan megvásárlását és felújítását. A cserepeslemez egyik legjelentősebb előnye a cserépfedéssel szemben az alacsonyabb költség, ami több okra is visszavezethető: egyrészt a cserepeslemez ára, ami azonos felületre vetítve kedvezőbb, mint a cserépé, másrészt a tetőszerkezet költsége, ami szintén alacsonyabb lehet, harmadrészt a munkadíj is kedvezőbb, mivel házilag is felrakható az útmutató betartásával, de a tetőfedés kivitelezésének időtartama is jelentősen rövidebb lehet.

A cserepeslemez alacsonyabb súllyal rendelkezik – egy tábla súlya mindössze 4,5 kg –, mint a cserépfedés, a teljes tetőszerkezetre vetítve pedig mindössze tizede egy hagyományos tető súlyának. Ennek köszönhetően a szállítása költséghatékonyabb és egyszerűbb, ám a tetőszerkezetet sem terheli annyira, így új tetőszerkezet esetében annak költsége is csökken, hiszen nincs szükség megerősítésre, azaz kisebb teherbírású lécezés is elegendő hozzá. Könnyűszerkezetes házaknál – amelyek szintén egyre elterjedtebbek hazánkban – a cserepeslemez kézenfekvő választás, hiszen sem a falak, sem a tető váza nem bírna el egy hagyományos cseréptetőt, emellett további költségcsökkentő tényező, hogy a cserepeslemez akár a meglévő tetőfedő anyagra, így például a még mindig sok helyen megtalálható azbesztpalára, vagy zsindelyre is ráépíthető.

A cserepeslemezzel fedett tető legalább ugyanannyira tartós, mint a hagyományos cseréptető, ami egyrészt a kiváló minőségű alapanyagnak, másrészt a bevonatrendszernek köszönhető. A magas minőségű, 0,4-0,5 milliméter vastagságú acéllemez mindkét oldala horganyzott, majd egy poliészter bevonat kerül rá, ami ellenállóbbá teszi az időjárás hatásaival szemben, a lemez vastagsága pedig a fizikai hatásokkal – például a jégesővel – szemben is elegendő merevséget ad.

Érdemes megemlíteni, hogy a lemezfedések esetében korábban problémákat okozott, hogy a tetőn hangosan kopogott az eső, ám le kell szögezni: ez csak a korai típusokra volt jellemző. A korszerű cserepeslemezeknél ez a jelenség már nem tapasztalható, mivel egyrészt a modern bevonatok csökkentik a zajt, másrészt az opcionálisan rendelhető, a cserepeslemez belső oldalára felvitt antikondenzációs filcréteg is tompítja az esetleges hangokat, továbbá a mennyezet és a lemez közé, legalább 15-25 cm-es vastagságban beépített hőszigetelés felfogja a zajok legalább 90%-át. Emellett a filcréteg – nevéből adódóan – a kondenzvíz, azaz a lecsapódó pára okozta károkat is megelőzi azáltal, hogy megköti a nedvességet, majd alkalmas feltételek mellett elpárologtatja azt.

A cserepeslemez akár egyedi méretekben is megrendelhető, környezetkímélő, mivel újrahasznosítható, számos előnyének köszönhetően pedig remek alternatívát kínál a hagyományosabb tetőfedési megoldásokkal szemben. Kínálatunkból beszerezhető a Diament Eco Plus cserepeslemez, a Kingas 15 cserepeslemez, a Kingas Eco Plus cserepeslemez, a Blachostone kőzúzalékos fémzsindely, az Enigma cserepeslemez, az Estima cserepeslemez, a Germania Simetric cserepeslemez, a Classic cserepeslemez, az Alfa cserepeslemez, valamint a Gamma cserepeslemez.

Amennyiben kérdése lenne, illetve, ha cserepeslemezt szeretne vásárolni, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

arrow1
Hatékony

elemes, táblás fedési mód, amely költséghatékonnyá és gyorssá teszi a beruházást

arrow1
DIY

kezelhetőség, egyszerű szerelési technika, kis súly A vevő által is felszerelhető

arrow1
Választék

többféle típus, variálhatóság, széles szín és bevonat választék

arrow1
Időbarát

Legyártás akár 24 órán belül! Hosszú élettartam, környezetbarát és újrahasznosítható anyag

arrow1
Igazodó

Egyedi igények szerint méretre gyártás a kívánt hosszban

arrow1