Nyitvatartási idő: H-P 08:00 - 16:00 |
Ajánlatkérés

Korcolt lemez

A legjobb árakért kérjen ajánlatot!
Ajánlatkérés
Ajánlatkérés
Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!
Ajánlatkérés
Kérje ingyenes és kötelezettségmentes ajánlatunkat!

Korcolt lemez felhasználása

A tető formája, színe és burkolata alapvetően határozza meg egy épület megjelenését, és ez még a több emeletes házakra is igaz, bár természetesen más tényezők is közrejátszhatnak abban, hogy mennyire látunk vonzónak egy-egy épületet. A tető burkolatának kiválasztása tehát lényeges lépés a tervezés folyamatában, de nem csak esztétikai okokból; fontos a minél kedvezőbb ár, az építkezés gyorsasága, a hosszú élettartam, az egyszerű javíthatóság – ha szükség lenne rá –, és a sort még hosszasan folytathatnánk, ám mindezeket egy tollvonással felülírhatja az, ha a kiválasztott tető megfelel az ízlésünknek. A korcolt lemez esetében azonban nem kell dönteni az esztétikus megjelenés és a szerkezeti előnyök között, hiszen mindkét elvárást könnyedén teljesíti!

A korcolt lemezt tekinthetjük a hagyományos, állókorcos tetőfedési eljárás korszerűbb utódjának is, hiszen a megszólalásig hasonlít rá, ám ezt leszámítva szinte minden másban különböznek egymástól, kezdve a beépítés módjától, folytatva a költségével, egészen a tartósságáig. A korcolt lemez úgy képes modern megjelenést kölcsönözni egy épületnek, hogy közben megtartja hagyományos kinézetét is, ez pedig a felhasznált bevonatoknak – illetve azok színeinek – köszönhető.

A korcolt lemez nem csupán tetőpanelként, de függőleges és vízszintes elrendezésben akár falburkolatként is megállja a helyét, és, mivel pattintásos módszerrel illeszthető össze, rejtett rögzítést biztosít, vagyis ránézésre konkrétan megkülönböztethetetlen a hagyományos, korcolt tetőktől – ezért is lehetséges, hogy a legtöbben összetévesztik őket –, ráadásul nem csak a korszerűség, de a hagyományos kialakítás hangsúlyozására is alkalmas.

A korcolt lemez könnyen megmunkálható, sík panelként kerül felszerelésre, és kiváló megoldást kínál meredek lejtésű tetőknél is. Felhasználható gyakorlatilag bármilyen épület fedésére, így családi házak, középületek, műemlékek, templomok, nyaralók, kereskedelmi és ipari épületek, stadionok és más sportlétesítmények esetében is; ezt elősegíti a számos, a RAL skálának megfelelő színárnyalat is, melyekben a korcolt lemez megrendelhető, bár a legnépszerűbb változat továbbra is az antracitszürke, hiszen ez hasonlít leginkább a hagyományos, állókorcos tetőre, miközben modern hatású is egyben.

A korcolt lemezzel végzett tetőfedés előnye, hogy a lemez gyorsan és egyszerűen szerelhető, kis súlyú, hosszú élettartamú, saját kezűleg is felszerelhető a használati útmutató betartásával, ezek együttesen pedig a beruházás alacsony költséggel történő megvalósíthatóságát teszik lehetővé. Lényeges, hogy a korcolt lemezek akár egyedi méretekben is megrendelhetőek, ami tovább csökkentheti a tetőfedés költségeit és a munkára fordítandó időt, ráadásul a lemez környezetkímélő, mivel újrahasznosítható, azaz nem jelent terhelést a környezetre nézve.

Kínálatunkban többféle korcolt lemez található: a Retro Plus előkorcolt lemez, illetve a T-panel mellet, Click előkorcolt lemez, ZIPP előkorcolt lemez és a Lambda előkorcolt lemez.. A rengeteg hasonlóság mellett természetesen alapvető különbségek is felfedezhetőek a típusok között. A T-panel egyedi kialakítású tetőfedő elem, mely egyesíti magában a tetőpanel és a trapézlemez legjobb tulajdonságait, de emellett akár egy úgynevezett Nano-bordás felülettel is megrendelhető, aminek feladata az acél felületi vetemedésének csökkentése; e korszerű megoldásnak köszönhetően a tetőburkolat nem hullámosodik, és hosszú időn át képes megőrizni esztétikusságát.

Előkorcolt lemezink hosszú élettartammal rendelkeznek – a tartósságukra az akár 60 év garancia is biztosítékként szolgál –, kedvező árú, akár egyedi méretekben is megrendelhető, de a minimális táblaméret 1400 milliméter – az ajánlott minimális tetőlejtés pedig 9°, de akár 6°-ig is csökkenthető, ekkor azonban elengedhetetlen a megfelelő vízelvezetés megtervezése és kialakítása.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a korcolt lemezek iránt, és kérdése lenne, illetve, ha megrendelését szeretné leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!